top of page

המדריך הקצר להתמודדות עם סיוטים

הפחתה ומניעה: 

1. לא לאכול לפני השינה. בכללי זה לא בריא, וספציפית זה מוכח כתורם לשינה קלה מעודד סיוטים
2. 
לא לשתות אלכוהול לפני השינה. לפחות שעה לפני. גם צריכת ניקוטין רק עד שעה לפני. ומילה לכל מי שרגיל'ה להרדם עם שאכטה אחת קטנה לפי השינה - זה בהחלט יכול לעזור להרדמות, אבל, תורם מאוד ליצירת סיוטים. 

3. לסגור מסכים לפחות שעה לפני השינה

4. להוריד צפייה בתכנים קשים. לגמרי. עד להודעה חדשה. 

5. מדיטציה מרגיעה לפני השינה

התמודדות:

1. לקום מהמיטה לשטוף פנים במים חמימים. 
2. 
שאלת הקסם: מה יש עכשיו? (עכשיו יש אותי במיטה. עכשיו הגב שלי נוגע במזרון. עכשיו יש בי פחד. עכשיו יש לי דופק גבוה. עכשיו יש מולי חלון. רק עובדות.)

3. Break state - כלי NLP ל"שבירת מצב". והעברת התפקוד של המוח מהחלק הרגשי לחלק הקוגניטיבי. איך? להגיד בקול את מספר ת.ז שלנו מהסוף להתחלה. לספור עד 20 חפצים בחדר. לחשב תרגיל מטורלל בחשבון. מספר האנשים בבניין כפול מספר כוסות הקפה ששתיתי ועוד תאריך יום הלידה שלי.  

4. מנטרה: מנטרות כדאי לתרגל על "יבש" בזמן ערות, ולחזור אליהן בעת הצורך. כדאי לכתוב את המנטרה שבחרת על דף ליד המיטה, ובזמן התעוררות לקרוא אותה. 

דוגמאות: אני חזקה ויכולה להתגבר על המצב הזה, הכל זמני והכל חולף, יש לי אותי ואני בטוחה, גם אם אלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אני עמדי (או כי אתה עמדי, תלוי במה אתם מאמינות'ים). 

5. הירדמות חזרה עם רעש ורוד

כל העצות וההמלצות הן מתוך הלמידה האישית שלי בקליניקה ומהידע והניסיון שצברתי לאורך השנים. תמיד ממליצה לברר מה מתאים לך אישית והאם יש צורך בעזרה טיפולית כלשהי. 

יש לך שאלות? רוצה להתייעץ איתי? אני פה בלחיצת כפתור

whatsapp-sign-png-12-01.png

כיף לשתף

bottom of page